Gå til innholdet

Vinterhagen - hjertet av fellesskapet

Vinterhagen er et atrium på 750 kvadratmeter med behagelig inneklima hele året. Alle boligene bygges rundt den vakre vinterhagen, som er selve hjertet av både bygningen og fellesskapet. Her kan man treffes og omgås, uansett om du ønsker å delta i felles aktiviteter, spise middag sammen med venner eller nyte et glass vin i et stille hjørne. Du deltar i det sosiale fellesskapet når du selv velger det. Når vinterkulden biter utenfor kan du drikke morgenkaffen utendørs, og på sommeren når solen brenner midt på dagen, har du et komfortabelt, temperaturstyrt ekstra oppholdsrom med et rikt og vakkert planteliv.
Fra vinterhagen har du direkte adkomst med heis til leilighetsplan og garasje i kjelleren.Illutrasjonsbilde - Boccia

japansk hage – en stille oase

Japanere har i likhet med nordmenn et sterkt forhold til naturen. Men mens nordmenn har dyrket den uberørte naturen har japanerne gjenskapt naturen i miniatyr i sine egne hager. 

Det var Zen-buddhister som begynte med japanske hager for over 800 år siden. De ulike elementene i hagen er ment å symbolisere noe i naturen. Den japanske hagen ligger i fellesområdet på nordsiden av vinterhagen, og er en stille og fredfull plass der du kan finne ro i hverdagen. Det er en enkel men vakker hage, utformet med respekt for naturen.


Nordisk hage – din egen kjøkkenhage

Den nordiske hagen har inspirasjon fra vårt eget landskap. Her finner vi igjen planter fra vår nordiske flora og fauna. I den nordiske hagen kan du nyte synet av epletrær i full blomstring på våren og frodige bærbusker på sensommer. Når eplehøsten kommer kan du invitere på paier, saft og syltetøy av egenhøstet frukt.

Den nordiske hagen ligger i fellesområdet på sørsiden av vinterhagen. Her vil vi også anlegge kolonihage med drivhus der du kan dyrke dine egne urter og grønnsaker. Har du ikke grønne fingre selv kan du spørre gartneren om råd!


Lyshagen – godt for helsa

Lys er ikke bare en nødvendighet for synssansen vår, lyset har også en helsebringende effekt. Når høstmørket senker seg over vår del av verden forlenger vi dagslyset med flere timer i vinterhagen. Og på mørke vintermorgener lyser vi bokstavelig talt opp hverdagen din for å gi deg en bedre start på dagen.

Lys er viktig for både helse og trivsel, det gir fysisk og psykisk velvære og skaper trygghet.


Aktive hager – sosialt samvær

Hagene er til felles glede og utnyttelse - både ute og inne - med vinterhagen som selve hjertet i det sosiale fellesskapet. Du deltar på dine egne premisser og når du selv velger det!

Vinterhagen er delt opp i aktive og rolige soner slik at du kan forme dagen og kvelden slik du selv ønsker. I de aktive sonene vil du blant annet finne boccia-bane for småprat over kulespill, hyggelige sittegrupper og svømmebasseng.

Vil du vite mer om dette

Kontakt

Aktiv Bolig AS
Fredrikke Qvams gate 3 D
n-0172 Oslo
+47 948 67 303
+47 916 42 442
E-post: jens.bjaroy@gmail.com

Kontakt

Aktiv Bolig AS
Fredrikke Qvams gate 3 D
n-0172 Oslo

Vil du vite mer om Aktiv Bolig ?

Utviklet av Imaker as